Narodnemisli.info - Nova generacija

Izabrane najpopularnije patike svih vremena

Jedan od najpopularnijih i najpoznatijih brendova svih vremena, Converse All Star, poznat još i kao Chuck Taylor All Star, poseduje dugu i bogatu istoriju koja se proteže nešto više od jednog veka. Starke su proglašene za najpopularnije patike svih vremena.


Zaštitni znak mnogobrojnih supkultura, obeležje raznovrsnih trendova, Starke su stav, prilagodljiv stil čija popularnost ostaje vanvremenska.

Priča o ovim slavnim patikama datira iz 1908. godine kada je Markis Mils počeo da proizvodi cipele, koje su, za razliku od ostalih u tom periodu, sadržale veliki postotak gume. Na taj način je stvorena Converse Rubber Shoe kompanija, dok je Converse All Star zaživeo 1917.

Tada su napravljene patike vrlo jednostavnog dizajna od platna i gume, onakve kakve ih znamo i danas.

Pored toga što su ih nosile mnoge poznate ličnosti, poput Elvisa Prislija, Džordža Harisona, Kurta Kobejna, starke su se pojavile čak 648 puta na filmskom platnu. Jedan od prvih filmova gde su starke sveprisutne je i Brilijantin (The Grease).

Bogata istorija brenda, njihov značaj u raznim supkulturama, vanvremenska popularnost među poznatim ličnostima, krajnje jednostavan dizajn, specifična individualnost; sve su to atributi usled kojih su starke postale kultne.

Čini se da će sa svojim univerzalnim, a ipak jedinstvenim, bogatim, a tako jednostavnim, dugotrajnim, a uvek modernim identitetom starke živeti večno.