Narodnemisli.info - Nova generacija

Naučnici dokazali: Od ove 3 stvari zavisi da li ćete se udati ili ostati usedelica do kraja života

Nije baš tačno da “svaka krpa nađe zakrpu”, a stručnjaci su to sada i dokazali. Brak zavisi samo od tri faktora.
Naučnici se stalno bave istraživanjem brakova i onim što je potrebno za reću, osim ljubavi naravno. Sada su došli do zaključka da su potrebne samo tri stvari da biste se udali i bili u srećnom braku. Verujte, nije ni malo lako ispuniti ove norme.

Da li ste ikada čuli da izreku da nisu svi ljudi za brak i pomislili da je nemoguće da je to istina i da će se svi pre ili kasnije skrasiti?

Naime, istraživanje objavljeno u časopisu “Social Science Research” je pokazalo da verovatnoća da se udate zavisi od tri uslova: fizičke privlačnosti, karakterne privlačnosti i brige o vezi.

Ukupan rezultat dobijen istraživanjem koji se temelji na ove tri karakteristike pokazaće hoćete li ubrzo pred oltar ili ne.

Istraživanje je obuhvatilo čak 9.000 ispitanika, a naučnici su ih ocenjivali ocenama od jedan do pet.

Nimalo iznenađujuće, ali što je veća ocena bila, to je bila i veća verovatnoća da će se osoba udati odnosno oženiti.
Iako su važne sve tri navedene karakteristike, istraživanje je dokazalo da se one ipak mogu međusobno upotpunjavati. Na primer, ne baš najbolji fizički izgled može da se nadomestit visokim stupnjem inteligencije i duhovitosti.

Ali uprkos svim istraživanjima, najvažnije je da sami sebi postavite pitanje – da li uopšte želite da budete u braku ili ne.