Narodnemisli.info - Nova generacija

Oko rodjendanske torte deke Jovana okupilo se pet generacija potomaka

Deka Jovan Ćojbašić iz Ivanjice proslavio je svoj 95. rođendan u društvu preko 70 članova porodice: dece, unuka, praunuka, čukunuka, zetova i snaja.

Mnogobrojna porodica njegov je najveći ponos i sreća, a kada je ugasio svećicu imao je samo jednu želju: da su svi zdravi i da nastave tradiciju ljubavi i međusobnog poštovanja, koja oduvek krasi porodicu Ćojbašić, piše Infoliga.
Generacije moraju lepo da se slažu, da rade jedni sa drugima. Samo se molim Bogu da ostanu dobro i da budu zdravo, a ja sam se dosta naživeo – kaže starina.

U skoro vek dugom životu dobio je sedmoro dece – šest ćerki: Milicu (77), Nadu (74), Rosandu (72), Stojislavu (70), Radovanku (67), Stajku (65), kao i sina Srdana (59). Dočekao je i 15 unučadi, 21 praunuče i dve čukununuke, od kojih se Mila rodila pre šest meseci, a Milica 18. januara ove godine.

Mi smo svoju decu, unučiće, prauničiće učili tako da budu porodično nastrojeni, da se okupljaju i međusobno uvažavaju. To treba da bude poruka i celoj Srbiji, kako članovi porodice treba da jedni druge vole, da se slažu i pomažu, a ne svađaju, sude i biju – poručio je Srdan.

Sestre dodaju da su ih majka i otac naučili da dišu jednim plućima, da “jedni za druge daju oko”, a i kako da slogu i ljubav prenesu na mlađe generacije.

Kuću Ćojbašića zatresao je ovog dana smeh složne i brojne familije, a dedu Jovana učinilo najbogatijim čovekom u celoj Srbiji.

Srećan rođendan deda Jovane od ekipe @narodnemisli