Narodnemisli.info - Nova generacija

Šta vaša omiljena boja govori zapravo o vama

“Koja ti je najdraža boja?”, pitanje je koje nas prati još od ranog detinjstva. Možda smo kao deca podsvesno znali da otkrivanjem nečije najdraže boje saznajemo mnogo više o toj osobi.


Bilo da se radi o energičnoj narandžastoj ili umirujućoj plavoj, odabir boja može pomoći u razumevanju nečijeg karaktera.

Beti Vud, autor knjige The Healing Power of Color (Isceljujuća moć boja), otkriva šta naše najdraže boje govore o nama samima.
Bela

Bela je simbol čistoće, nevinosti i naivnosti – često se povezuje s adolescencijom. Ukoliko ste starija osoba, vaš odabir bele boje može značiti da žudite za savršenstvom i neostvarivim idealima.

Možda čak želite ponovo vratiti izgubljenu mladost i svežinu. Takođe, bela simbolizuja želju za jednostavnošću.

Crvena

Ova boja predstavlja snagu, zdravlje i vitalnost. Često je biraju ekstrovertne, agresivne i impulsivne osobe – ili pak oni koji bi želeli da imaju te osobine. Povezuje se sa osobama ambiciozne prirode, odlučnim da iskoriste sve što mogu iz života.

Mogu brzo proceniti ljude i odabrati stranu kojoj će se prikloniti. “Crvene osobe” su obično optimisti koji teško podnose monotoniju; nemirni su i mogu biti nesvesni vlastitih mana. Teško postižu objektivan stav, stoga mogu kriviti druge za bilo kakve nevolje, iako su možda i oni sami deo problema.

Tihe osobe koje preferiraju crvenu mogu imati potrebu za toplinom, snagom i ostalim karakteristikama ove boje. Crvena je obično boja onih s otvorenim i jednostavnim karakteristikama koji vole život.

Kestenjasta
Teška iskustva su verovatno oblikovala “kestenjaste osobe” u darežljive i simpatične ljude. Obično ova boja krasi ljude koji su prolazili teške borbe kroz život, ali su se ipak uspeli “izvući”.

Može označavati disciplinovane “crvene” osobe – koje su sazrele usled raznih životnih iskustava.

Ružičasta

Ova boja predstavlja nežnije karakteristike crvene, simbolizuje ljubav i osećaje bez strasti. Žene koje preferiraju ružičastu imaju majčinske sklonosti. Ružičasta označava zaštitu, posebnu pažnju i situiran život.

Takođe, “ružičaste osobe” traže ljubav i vole se osećati sigurno, možda se čak žele predstaviti delikatnima i krhkima. “Ružičaste osobe” žele biti šarmantne i nežne, možda i pomalo nedefinisane.

Narandžasta

Ovo je boja luksuza i ljudi koji vole ugađati sebi. Narandžastu obično biraju vrlo socijalne osobe koje se vole zabavljati. “Narandžaste osobe” su obično vrlo popularne i odlikuju se vrlinama, iako ponekad mogu malo više dramiti.

Ponekad mogu biti pomalo prevrtljivi i neodlučni, ali se na kraju ipak potrude složiti s ostalima oko nečega. Narandžasta je boja mladosti, snage, neustrašivosti, znatiželje i nemira.

Žuta
Boja sreće, mudrosti i imaginacije. Često je biraju pustolovne osobe koje žude za nečim novim i za samoispunjenjem. Obično dobro ide s veselim osobama koje imaju dobar smisao za humor, ali i osećaj za posao.

Žuta označava intelekt i sve povezano s umom – stoga su “žute osobe” najčešće precizni mislioci koji imaju svoj stav o svemu, te um prepun brojnih ideja. Ponekad se čak mogu činiti neodgovornima jer često radije biraju slobodu svojih misli i delovanja.